zondag 29 augustus 2010

Arabische landen veel guller voor Pakistan dan westen

“Westen veel guller voor Pakistan dan moslimlanden,” zo schreeuwt het blad Elsevier het van de hoogste toren. Maar wie het artikel interpreterend leest kan niet anders dan tot de conclusie komen dat tal van Arabische landen verhoudingsgewijs veel meer geven dan westerse landen doen. Vaak een veelvoud.

Groot-Brittannië geeft 51 miljoen en de Nederlandse regering schenkt tot nu toe bijna 9 miljoen euro aan Pakistan, een van de grootste moslimlanden ter wereld.

“Die bedragen liggen veel hoger dan de giften van islamitische landen,” zo beweert het opinieblad Elsevier.

“Op Saoedi-Arabië na (59 miljoen euro), is er nauwelijks steun vanuit de moslimwereld,” aldus verslaggever Robin van der Kloor van het blad. “Oman en Koeweit geven elk 4 miljoen euro, Indonesië en Maleisië beide 800.000 euro,” zo gaat deze kletsmajoor verder.

Maar wanneer men naar het aantal inwoners kijkt van de betreffende landen, dan blijken de verhoudingen heel anders te liggen.

Groot-Brittannië telt 61.792.000 inwoners, en Saoedi-Arabië 28.686.633. Verhoudingsgewijs geven de Arabieren dus meer dan 2 keer zoveel als de Britten.

Nederland, dat 9 miljoen heeft uitgetrokken voor hulp, telt ongeveer 16,5 miljoen inwoners. Koeweit, dat 4 miljoen geeft, telt 2.691.158 inwoners en geeft dus relatief gezien een veelvoud meer dan Nederland.

En Oman, met 3.418.085 inwoners, is ook veel guller dan westerse landen.

(Robin van der Kloor in Elsevier) 'Westen veel guller voor Pakistan dan moslimlanden'
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buitenland/274207/Westen-veel-guller-voor-Pakistan-dan-moslimlanden.htm